Badebassinerne – Danmarks første vandland ved Gudenåens udspring

Badebassinerne – Danmarks første vandland ved Gudenåens udspring

398,75 DKK

(inkl. moms)

De gamle badebassiner blev i 1930’erne etableret som en form for badeland tæt ved Gudenåens udspring. Det var gårdejeren Sofus Clausen fra gården på bakken over Gudenåens kilder, der fik den visionære idé at skabe et vandland midt på den jyske højderyg.

Tinnet Badebassin blev et tilløbsstykke på sin tid: et lavt bassin, en rund fontæne med fire springvand og et solur i midten samt et rundt bassin med en motorbåd, der sejlede rundt i ring. Hovedattraktionen var det store svømmebassin på 9 x 25 meter med vipper og udspring i den ene ende. Desuden var der skure til omklædning, boldbane og en interimistisk restaurant.

Det kolde kildevand blev løftet op fra kilderne med en hævert og ledt frem til bassinerne. Det har været iskoldt! Efter sigende blev der skiftet vand op til tre gange i sæsonen, og der kunne være flere hundrede gæster på sommerdage. Badelandet i Tinnet Krat var i drift frem til 1947. Efter nogle ulykker skærpede myndighederne kravene til sikkerheden og den nye ejer valgte at lukke stedet.


Model/Varenr.: 20210914-067
stk.